dilluns, 13 de juny del 2011

Miguel de Cervantes Saavedra

Miguel de Cervantes va escriure diverses obres en vers i en prosa, encara que les que van donar-li la fama van ser les novel·les, sobretot amb la novel·la de La Galatea i Los trabajos de Persiles y Sigismunda.
En aquest moment, ens anem a centrar en el gènere dramàtic, es a dir, el teatre. Cervantes va agafar amb el teatre més fama que amb els escrits en vers però va agafar menys fortuna que escrivint novel·les. La aparició dels corrals de comèdia de un dramaturg contemporani com Lope de Vega, van deixar el teatre de Cervantes en un segon plà. Encara que açò no va afectar el valor de les obres de Cervantes ja que en la segona època, s'apropaven a la reforma de Lope.

OBRA DRAMÀTICA DE CERVANTES:
Primera època
-Tragèdia:
El cerco de Numancia

Segona època
-Comèdia:
Los baños de Argel
El gallardo español
El rufián dichoso
-Entremesos:
El retablo de las maravillas
El juez de los divorcios
La cueva de Salamanca
El vizcaíno fingido
La elección de los alcaldes de Daganzo

Alguna de les comèdies tacten de captius, que això Cervantes sabía com era l'experiència perquè va restar captiu després de la guerra del Llepant, quan tornava a espanya, un vaixell de turcs va assaltar el seu vaixell i els van romandre pressos. El que destaca del teatre de Cervantes son els entremesos que son peces curtes, escrites quasi totes en prosa en les que es tracten temes de sátira social per a que el públic no s'avorrisca entre els actes de l'obra de teatre.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada