dimarts, 8 de març del 2011

Entrevista a un adolescent, llei SINDE.

Com ja sabem, la llei SINDE va sorgir fa poc de temps en Espanya per a prohibir les descàrregues i afavorir la protecció de dades i els drets d'autor. A continuació, una breu entrevista a un adolescent sobre la llei SINDE:

A: En les teves paraules, què és la llei SINDE?
R: La llei SINDE és troba dirigida pel Ministeri de Cultura i el seu objectiu es tancar pàgines web que vulneren els drets dels autors.

A: Els drets d'autor, què són per a tu?
R: És com una llicència, pense que si els autor no volgueren que la població es descarregara els arxius que pugen, no els penjarien en la xarxa, de totes formes, els drets dels autors, són una propietat intel·lectual que ningú deuria vulnerar.

A: Se pot considerar eficaç aquesta llei contra la pirateria?
R: No hi ha eficàcia contra la pirateria, hi hauran persones que tindran respecte i que no es descarregaran tants arxius però en canvi hi haurà gent que seguirà vulnerant els drets d'autor i seguirà descarregant-se arxius de la xarxa.

A: Creus que la llei SINDE es un problema? Per què?
R: Crec que la llei es un problema perquè vulnera la llibertat d'expressió, ja que la gent ens prohibeix descarregar-nos el que vulguem.

A: Creus que els jutges es tenen que clavar quan es té que tancar una pàgina?
R: Ho veig innecessari, ja estan els responsables del Ministeri, no crec que faça falta que un jutge tengui que supervisar el treball dels responsables del Ministeri.

A: Si es tanca una web, els autors tindran dret a una indemnització?
R: Sí, segons el que he llegit, la indemnització la pagarem tots els ciutadans.

A: Qui penses que es beneficia en la llei SINDE?
R: Pense que es beneficia el govern, perquè d'aquesta forma té més controlada la població, es a dir, saben que descarreguem i quins son els nostres interessos.

Com a conclusió, podem afirmar que hem entrevistat a un adolescent del carrer que té uns grans coneixements sobre els problemes socials actuals. On afirma que el benefici no el tenen els autors, el té el govern perquè d'aquesta forma té més controlada la població.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada