diumenge, 3 de gener del 2010

La lluna

És l'únic satèl·lit natural de la Terra i l'únic cos del Sistema Solar, que en podem apreciar característiques de la lluna a simple vista o amb senzills instruments.
La lluna reflexa la llum solar de manera diferent segons el lloc on esta situada. Gira alrededor de la Terra i sobre el seu eix en el mateix temps, (27 dies, 7 hores i 43 minuts).Açò dona lloc a que la lluna sempre ens mostre la mateixa cara.
No té atmosfera ni aigua, per això, la seva sueperficie, no es deteriora amb el temos, si no es per l'impacte d'algún meteorit, la Lluna, es considera que és un astre fossilitzat.
El 20 de Juliol de 1969, Neil Armstronf, es va convertir en el primer home que va xafar el sòl de la Lluna, formant part de la misió d'Apollo XI.
Al girar la lluna alrededor de la Terra, la llum del Sol, li pega des de diverses posicions, que es repeteixen en cada volta. Quan il·lumina toda la cara que veiem, s'anomena, lluna plena. Quan no la veiem, diem que es lluna nova. Entre les dos fases, només es veu un tros de lluna, un quartm creixent o menguant.Les primeres civilitzacions, medien el temps, contant les fases de la Lluna, una semana es el que dura cada fase i un mes (aproximadament), tot el cicle.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada