dimecres, 10 de novembre del 2010

EXCURSIÓ A MORELLA

A aquesta excursió van participar els alumnes de 4t d'ESO i 1r de Batxillerat de ciències, amb l'acompanyament de tres mestres (Rosario, Salvador i Pedro).
En aquesta excursió, vam poder observar diferents aspectes geològics d'interès que ens poden permetre aproximar-nos a alguns materials típics de Castelló (Gresos i calcàries). També vam poder observar algunes restes de fòssils (Icnites que són empremtes fòssils i restes de dinosaures trobats a Morella). Vam visitar dos museus, una exposició que estava entre Forcall i Morella, i tractava sobre les mines de Carbó i ossos que s'han anat trobant a Morella i alrededors, més tard, vam anar a un altra exposició en el casc antic de Morella, on estaven restes de dinosaures, dents, parts de cua, ossos de cama,peces soltes, etc.

Vam fer cinc parades en total, la primera va ser en Vilafamés on vam anar a veure la roca grossa, on esta composta per estructures sedimentàries dels Rodenos de Buntsandstein, vam mesurar la disposició de l'estrat, es a dir, vam mesurar la roca grossa de Vilafamés, indicant la seva direcció que pot ser el Nord i el Sud i el seu buçament, que és la línia que indica el angle de la roca. La segona parada va ser en la carretera de Vinaròs a Morella, que està aproximadament al kilòmetre 43, on vam poder observar les diferents icnites de dinosaures que van desar. També anarem a vore el terreny kàrstic, on vam vore el tipus de roques, ens van explicar la meteorització que hi va haver i la seva vegetació. La tercera parada va ser en la carretera de Morella a Forcall, que està aproximadament al kilòmetre 9, vam vore el jaciment de fòssils on ens van explicar el tipus d'especies que hi havien, la època en la que estaven i el paisatge, que ere un paisatge de moles. La quarta parada va ser a l'exposició de la Fábrica Giner a Morella, on ens van explicar coses sobre la zona carbonífera del berguedà, on ens van explicar els materials que empraven (les llàmpares d'oli) i on ens van explicar que van trobar el jaciment de fòssils. La quinta parada va ser en el museu de dinosaures de Morella on no vam passar molt de temps, però vam vore espècies de dinosaures indentificats en la zona de Morella i hi havia una reconstrucció del paleoambient dels dinosaures de Morella.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada