dimecres, 13 d’octubre del 2010

FACEBOOK

El facebook va ser fundat per Mark Zuckerberg, estudiant de ciència dels ordinadors en la Universitat de Hardvar ( Estats Units), el 4 de febrer de 2004. En un principi el va crear perquè hi havien molts grups en la universitat i Mark va crear facebook on la xarxa estava limitada als estudiants de la seva pròpia universitat: pretenia ser una eina de coneixement pels alumnes . Pero poc a poc, aquesta xarxa es va anar extenent primer per Boston, després per tot el país i actualment hi han més de 400 milions de persones, ja que al facebook pot accedir qualsevol persona que tinga correu electònic.

Per aconsegiur un compte: ens fiquem la pàgina oficial de facebook, ens registrem i ja podem gaudir de totes les possibilitats que hi han en facebook, hi han jocs, pots cercar amics que no veies des fa anys, pots penjar fotos, pots intercanviar música i ficar comentaris al perfil dels amics, etc. Es com el tuenti, com el netlog, etc. Es una xarxa social, com totes, que té un principi on no es molt conegut però en poques hores es converteix gràcies als mitjans de comunicació en un altre objecte de manipulació al que tot el món pot accedir.

L'expansió de facebook no ha sigut fàcil perquè alguns països l'han prohibit ja que feia que els treballadors pergueren molt de temps connectats a la xarxa social.

Facebook va començar en l'idioma anglés, però va anar inrtoduïnt noves opcions i actualment hi han 60 idiomes més o menys, incluït el català que s'ha ficat aquest any, en el 2010. Encara que algunes versions locals han estat prohibides per Xina, Siria o Iran.

Hi han hagut moltes crítiques, però jo penso que el facebook, igual que un altra xarxa social, tú t'enregistres si vols, ningú t'obliga i si no t'agrada qualsevol cosa, et lleves. Hi ha un eslògan del facebook que em crida molt l'atenció, que diu: "No puedes tener 500000 amigos sin ningún enemigo"; m'ha fet gràcia, té molta raó!



Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada