dimarts, 19 d’octubre del 2010

Els xics tenen més facilitats que les xiques? O no?...

Gràcies a la societat actual, podem afirmar que hi ha milers de comoditats que podem gaudir els dos sexes. Hi han grups de gent anònima i gent que ho fa deixant el nom per a donar més importància, que lluiten dia a dia per la igualtat de sexes. Hi ha grups d'esport, de violència de gènere, de col·laboració amb els grans,etc. Centrant-nos en els grans, veiem que la 3ª edat és una societat "de mentalitat antiga" i la majoria de avis menyspreen les seues dones, fent-les netejar 3 voltes la casa, cuinant, fregant els plats, ja que en l'època de Franco, van manar que les dones feren "tasques especials" que les feien totes les dones per igual, els van fer a les dones un horari on el que feien era netejar la casa amb la finalitat que quan l'home arribara de treballar estiguera tot ben polidet per a que l'home tinguera totes les comoditats, perquè clar, la dona no treballava en "treballs durs", treballava en les tasques domèstiques i en aquella època es pensava que netejar la casa 3 voltes o més al dia era com cosir i cantar, és a dir, que no hi havia cap mena de problema, es pensaven que es feia tot en un tres i no res.

I tornant al tema principal, amb açò vull dir que els homes tenen més facilitats que les dones perquè tenen més capacitat per a convèncer els altres i llavors, la gent fa el que els homes diuen, fan el que ells veuen ben vist i tot el que no els agrade o el que a ells no puguen traure benefici, ho "marginen". Per exemple, els homes treballen unes 8 hores diàries, però la dona, en canvi, treballa 8 hores diàries i després arriba a casa i ha de fer totes les eines ella sola, perquè l'home, gràcies a la seva mentalitat antiga, no ajuda a la dona.

Gràcies a Déu, les coses han canviat i ara la societat reconeix més el treball domèstic, encara que hi ha famílies que segueixen infravalorant les tasques domèstiques, com si estiguérem al S.XVIII... En fi, jo tinc l'esperança que les coses canvien, que els homes es conciencien un poc més amb les dones i així, algun dia no haurem d'escriure més redaccions de qui té més facilitats o quin sexe és millor, encara que sempre estarà la típica gent que defén el seu sexe i sempre pensen que són els millors.

~.Andrea Clausell Martí

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada