dimecres, 2 de juny del 2010

EL HUSKY

El Husky siberià és una raça de gos de treball oriünda de l'est de Sibèria.

Aquesta raça presenta un acusat semblança amb el llop: De mida mitjana, pot pesar entre 16 a 27 quilos i mesurar de 51 a 60 centímetres d'alçada. Originalment va ser criat per la tribu Txuktxi, en la qual s'utilitzava com a gos de companyia, per pasturar als cérvols, tirar dels trineus i mantenir calents els nens, en l'actualitat es troba en molt diverses zones del món.

Van ser duts a Alaska des de l'any 1908 i contínuament durant dues dècades a causa de la febre d'or. Van ser emprats per estirar trineus, i especialment per a la carrera All-Alaska Sweepstakes, que comprenia 657 km des de Nome fins Candle anada i tornada. De menor mida, més ràpids i de major resistència que els gossos comuns (entre 45 a 54kg) usats en general, els siberians immediatament van dominar la cursa.

En aquella época las hembras que nacían eran sacrificadas al nacer, y únicamente conseguían sobrevivir aquellas que presentaban una gran vitalidad, ya que eran utilizadas para la reproducción. Los machos que nacían también tenían que pasar una prueba de aptitud, corriendo la misma suerte que las hembras, ya que los chukchi eran muy estrictos. Los elegidos, en cambio, eran tratados de forma excepcional, con los mejores cuidados y la mejor alimentación.

És àmpliament reconegut que els huskies es van originar exclusivament amb els membres de la tribu Txuktxis de l'est de Sibèria. Hi ha evidència, però, que els siberians hagin estat importats des de les tribus de Koryak i Kamchadal. Recents anàlisi d'ADN revelen que aquesta és una de les més antigues races de gossos en el món.


Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada